Edition Allegro Musik
För angenäma musikupplevelser
Logotype EAM HB
Till innehåll

November 2013

Nyheter > Arkiv 2013

Klenoder av Robert Stolz i inspirerande romanskonsert
Under slutet av oktober och början av november 2013 genomförde Hovsångerskan Siv Wennberg en Master Class-vecka med temat romanssång.

Söndagen den 3 november 2013 kl 18:00 avslutades veckan med en välbesökt, inspirerande och mycket lyckad finalkonsert i den inbjudande Norska Kyrkan, Stigbergsgatan 24, Stockholm. Arrangör var Wilhelm Peterson-Berger-Sällskapet där Siv Wennberg är ordförande.

Efter ett inledande brandtal av Wennberg till stöd för romanskonsten framförde en rad utmärkta sångare ett flertal romanser av Mozart, Mendelssohn, Wolf, R Strauss, Mahler, Stolz, Grieg, Peterson-Berger, Stenhammar och Rangström.

Förtjusande klenoder i konserten, behagligt framförda av sopranen Eva Magnusson, var några sånger från 20 Blumenlieder, en sångcykel med musik av den österrikiske kompositören Professor Robert Stolz (1880-1975). Sångcykeln tillkom 1927 och 1928 och har opustalet 500.

För suveränt ackompanjemang på flygel svarade Anders Wadenberg.

Ett förtjänstfullt initiativ och väl genomfört projekt av Siv Wennberg som gav romanssången ny luft under vingarna! (2013-11-05)

Sista minutentips - Valkyrian på Riddarhuset 12 november
Nybildade Stockholm Opera Ensemble bjuder på en konsertversion av Richard Wagners opera Valkyrian tisdagen den 12 november kl 19:00. Plats: Riddarhuset i Stockholm.

Medverkande bland andra Elisabeth Wallström, Hanne Kirkerud, Bengt Gustafsson och Tord Wallström. Vid Flygeln: Gustav Asplund.

Föreställningen varar i 2 timmar och 20 minuter inklusive paus med möjlighet till förtäring och dryck.

Biljetter 220 kr/st i Riddarhusets entré från kl 18:00. (2013-11-11)

Karlbergs Musikkår med förstklassig blåsmusik i Riddarhuset
I den vackra och välkomnande Riddarsalen i det anrika Riddarhuset i Stockholm fick en glädjande stor publik njuta av blåsmusik på högsta nivå när Karlbergs Musikkår från Militärhögskolan på Karlberg söndagen den 10 november genomförde en Höstkonsert med utsökt och behagligt varierat program med temat En stor bukett klenoder i blåsmusikalisk tappning.

Efter en mycket uppskattad information om Riddarhuset av dess chef Henrik von Vegesack, framförde musikkåren bland annat marschrariteter som Victor Widquists Norrlandsfärger och, av anonym kompositör, Kungl. Norrbottens regementes marsch - Finska rytteriet, Johan Helmich Romans Drottningholmsmusik, Slotssvit av Jerker Johansson, en rad klenoder av Povel Ramel i härligt arrangemang av Owe Green, en gungande Vals på Mysingen av Evert Taube, en mjukt nyanserad Gånglåt från Hille och som finstämd avslutning psalmen Bred dina vida vingar. Allt framfördes med värme och stil under excellent ledning av Musikkårens dirigent Björn Ericson. Programvärd var kårens sekreterare Bo Magnusson.

Ett särskilt tack till alla besökare från Sveriges Pensionärsförbund - SPF - som hade mött upp! (2013-11-11)

Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format.

Jubileumskonsert Hemvärnets musikkår Södertörn
Söndagen den 17 november kl 16:00 firar Hemvärnets musikkår Södertörn 40-årsjubileum med en konsert i Eric Ericsonhallen, Skeppsholmen i Stockholm. (Tidigare Skeppsholmskyrkan.) Publiken bjuds på en exposé med historia och musik från kårens tidiga år fram till dagens repertoar.

Dirigent är Anders Alhbin och arrangör Södertörn Symphonic Band.

Biljetter till konserten kostar 150 kr/st och de finns att köpa i entrén till Eric Ericsonhallen konsertdagen. Det går också att boka biljetter på musikkårens hemsida www.musikkarem.info eller genom att sätta in summan för antalet biljetter x 150 kr på
PlusGiro-konto 912636-8. Ange namn. Biljetterna finns att hämta i kassan Eric Ericsonhallen konsertdagen. Se även på facebook.com/hvmksodertorn.

Tidigare medlemmar och alla som varit med och hjälpt musikkåren genom åren är särskilt välkomna. (2013-11-11)

Höstkonsert med Arosorkestern i Västerås Konserthus
Med temat En afton på musikens vingar ger Arosorkestern traditionell Höstkonsert måndagen den 25 november. Orkestern med sångsolisterna Eva Magnusson, sopran och Markus Norrman, baryton bjuder på pärlor från symfonins, operans, operettens och filmens världar. Konsertmästare är Christer Norrman och dirigent Helen Grönberg.

Konserten äger rum i Västerås Konserthus, Stora Salen och den börjar kl 19:00. Biljetterna kostar 160 kr. Barn och ungdomar till och med 16 år 50 kr. Biljetter säljs hos Västerås Turistbyrå i Konserthuset Västerås. Telefonbokning på 021-390100. Biljetter säljs också av Ticnet på adressen www.ticnet.se. Det går också bra att boka hos Ticnet på 077-1707070. (2013-11-15)

Jul i Stockholm 2013 - Stor julkonsert i S:t Johannes kyrka 17 december
Boka tisdagen den 17 december kl 19:00 för Jul i Stockholm 2013 i S:t Johannes kyrka. Jultidens allra vackraste musik och sånger med Eva Magnusson, sopran, Erik Ström, baryton, Per Olsson, piano, Körer från Franska Skolan samt Karlbergs Musikkår från Militärhögskolan, Karlberg med Björn Ericson som dirigent.
(2013-11-23)

Jul i Stockholm 2013 - Stor julkonsert i S:t Johannes kyrka 17 december
Boka tisdagen den 17 december kl 19:00 för Jul i Stockholm 2013 i den vackra S:t Johannes kyrka, Johannesgatan 21, Stockholm. Jultidens allra vackraste musik och sånger med Eva Magnusson, sopran, Erik Ström, baryton, Per Olsson, piano, Körer från Franska Skolan samt Karlbergs Musikkår från Militärhögskolan, Karlberg med Björn Ericson som dirigent.

Biljettpriset är 150 kr. Barn och ungdomar till och med 16 år 50 kr. Biljetter kan köpas genom ticnet på 077-170 70 70 och på www.ticnet.se samt i entrén till S:t Johannes kyrka från kl 17:00 konsertdagen.

Biljetter kan också bokas på 070-543 76 14, på info@allegromusik.com eller genom att fylla i formuläret som finns här >>.
Bokade biljetter hämtas och betalas i entrén, S:t Johannes kyrka konsertdagen från kl 17:00. Endast kontant betalning för biljetter som hämtas/köps i kyrkans entré.

Om medverkande solister och körer
Eva Magnusson, sopran och Erik Ström, baryton. Älskade artister på musikteater- och konsertscener över hela landet. Per Olsson, framstående pianist. Körer från Franska Skolan. Ungdomar med högsta körklass.

Om dirigenten
Björn Ericson. En av nutidens unga och mycket begåvade dirigenter.

Om Musikkåren
Karlbergs Musikkår är en av de allra äldsta aktiva blåsorkestrarna i landet. Den bildades 1926 och under de 90 år som gått sedan dess har musicerandet varit omfattande både inom försvarsmakten och i civila sammanhang. 1958 genomförde musikkåren sin första högvakt. Sedan dess har det blivit ett tusental. 1985 flyttade kåren till lokaler på Karlbergs Slott och antogs samtidigt som Militärhögskolans musikkår. Organisatoriskt tillhör den Försvarsutbildarna.

Kåren förenar ett rikt musikaliskt kulturarv med nyskapande musicerande för att nå en bred publik med blåsmusik av hög kvalitet. I olika ensemblestorlekar - då och då med sångsolister - bjuder kåren på angenäma musikupplevelser såväl i paraden, som på utomhusscenen, i konserthuset och i den mindre salongen.

Med stor blåsorkesterbesättning framförs förutom marscher, som är musikkårens specialitet, allt från sakrala verk och opera till operett, musikal, film- och underhållningsmusik. För de mera intima tillfällena finns liten musikkår, messingsoktett och mässingssextett. Musikkåren har ett av landets största notarkiv för blåsmusik. Besök gärna musikkåren på Försvarsutbildarnas hemsida >> (2013-11-25)

Varmt välkommen till konserten!

Festlig Höstkonsert med Arosorkestern i Västerås Konserthus
Med temat En afton på musikens vingar gav Arosorkestern traditionell Höstkonsert måndagen den 25 november 2013 i Västerås Konserthus. Orkestern med sångsolisterna Eva Magnusson, sopran och Markus Norrman, baryton bjöd på pärlor från symfonins, operans, operettens och filmens världar. Konsertmästare var Christer Norrman och dirigent Helen Grönberg. Programvärd var Bo Magnusson.

Till höjdpunkterna i konserten hörde Eva Magnussons mycket varma och finstämda framförande av två wienersånger med musik av Robert Stolz och Markus Norrmans förnämliga tolkning av Some Enchanted Evening från Richard Rodgers musikal South Pacific.

Välkommen att klicka på bilderna till höger för att se dem i större format. (2013-11-26)

Edition Allegro Musik HB | Regattakajen 10 | 120 71 Stockholm
070-543 76 14 | +46(0)70 543 76 14
Org.nr: 916622-3413
Publicerad den 28 juli 1999 | Nypublicering den 28 mars 2013
Senast ändrad den 10 juli 2024
© Copyright Edition Allegro Musik HB 1999-2024
Tillbaka till innehåll