Edition Allegro Musik
För angenäma musikupplevelser
Logotype EAM HB
Till innehåll

November 2015

Nyheter > Arkiv 2015

Håkan och Erland Hagegård i Plats På Scen! den 6 november 2015

I radioserien Plats På Scen! om och med operett, musikal och filmmusik bjuder programvärden och producenten Bo Magnusson fredagen den 6 november 2015 bland annat på sång av såväl Håkan som Erland Hagegård, kusiner bördiga från Värmland. Detta för att uppfylla ett par av många lyssnarönskemål i programupplagan, flera av dessa i inspelningar på 78-varvsskivor.

Bland sångsolister i programupplagan den 30 oktober kan nämnas Per Grundén, Peter Alexander, sånggruppen Synkopen, Bing Crosby, Nat King Cole, Alice Babs Nilsson, Doris Day och Frank Sinatra. Detaljerade uppgifter om musiken i programmet finns här >>.

Kanal och tid: Radio Viking 101,4 MHz och  på Internet www.radioviking.se fredagen den 6 november kl  kl 12:00 - 13:00. Repris söndagen den 8 november kl 15:00 - 16:00.

Programmet finns också i programarkivet på adressen www.radioviking.se under en vecka från och med lördagen den 7 november. Alternativt kan ljudspelaren här till höger användas för att lyssna på programmet. Ljudspelare finns också på sidan med det detaljerade musikinnehållet i programmet här >>.
(2015-11-05 rev 2015-11-06)

Efter konsertsuccén i april, och på allmän begäran, återkommer Karlbergs Musikkår och sångsolister till Riddarhuset - den här gången med evigt grön filmmusik

Stor biljettåtgång! Endast restplatser kvar!

 
Torsdagen den 12 november kl 19:00 bjuder anrika Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg in till höstlig musikfest i Riddarhusets vackra och akustiskt förnämliga Rikssal. I programmet odödliga sånger, vackra melodier och livfulla marscher från 1900-talets filmvärld som till exempel Min soldat, Ankaret opp!, Colonel Boegy, avsnitt från My Fair Lady, Annie Get Your Gun, Skönheten och Odjuret, Star Wars och Värdshuset Vita Hästen.

Sångsolister är Eva Magnusson, sopran och Erik Ström, baryton. Konserten leds av musikkårens förstedirigent Peter Göthe. Välkommen att klicka på bilderna till höger för större format.

Konserten har två avdelningar med mellanliggande paus. Servering i pausen. Konserten inleds med att Henrik von Vegesack ger en fängslande beskrivning av det 350-åriga Riddahuspalatset. Om Riddarhuset här >>. Biljettpriserna är 160 kr (ordinarie), 130 kr (pensionär) och 100 kr (studerande). Barn upp till 10 år fritt inträde.  Bokningar tas också emot på 070-543 76 14 och via kontaktformuläret här >>. Kassan i Riddarhuset är öppen från kl 18:00 konsertdagen.
(2015-11-05 Rev 2015-11-12)

Inget Plats På Scen! den 13 november 2015 på grund av konsert Riddarhuset

I radioserien Plats På Scen! utgick upplagan den 13 november 2015 på grund av programvärdens Bo Magnusson engagemang som konferencier vid den utsålda konserten med Karlbergs Musikkår i Riddarhuset den 12 november 2015. Nästa upplaga i programserien sänds fredagen den 20 november kl 12:00.

Programmet den 6 november finns i programarkivet på adressen www.radioviking.se till och med den 21 november. Alternativt kan ljudspelaren på sidan med det detaljerade musikinnehållet i programmet här >> användas för avlyssning.
(2015-11-13)

  

Storslagen filmmusikkonsert med Karlbergs Musikkår i utsålt Riddarhus

Torsdagen den 12 november kl 19:00 hade anrika Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg inbjudit till traditionell, höstlig musikfest i Riddarhusets vackra och akustiskt förnämliga Rikssal. Konserttema denna gång: Evigt Gröna Filmmelodier.


Den fulltaliga och entusiastiska publiken undfägnades med  odödliga sånger, vackra melodier och livfulla marscher från 1900-talets filmvärld som till exempel Min soldat, Ankaret opp!, Colonel Boegy March, Allt detta och himlen därtill, Rampljus, avsnitt från My Fair Lady, Annie Get Your Gun, The Sound Of Music, Star Wars och Värdshuset Vita Hästen. Sångsolister var Eva Magnusson, sopran och Erik Ström, baryton. Konserten leddes av musikkårens förstedirigent Peter Göthe. Programvärd, Riddarhuset Henrik von Vegesack och konferencier Bo Magnusson. Musiker, sångare och dirigent hyllades vid konsertens slut med stående ovationer och en allmän önskan om snar återkomst med nya konserter.


Välkommen att se ett bildgalleri till höger. Se bilderna i större format genom att klicka i rutan med hakar under bilderna. Klicka på triangeln i den nedre bildens mitt för att se och höra I Could Have Danced All Night från My Fair Lady. Klicka i hakarna i nederkanten för helskärm.

(2015-11-13 rev 2015-11-24)

Johann Strauss d y:s Läderlappen på Årsta Teater

Operettvänner har nu möjlighet att få uppleva något så pass ovanligt som en uppsättning i Stockholm av Läderlappen, operetternas operett med musik av Johann Strauss d y. För uppsättningen svarar musikteatergruppen Opera Viva och platsen är Årsta Teater. Två föreställningar ges, fredagen den 20 november och lördagen den 21 november. Båda dagarna med början kl 19.00. I rollerna bland andra Stina Lindberg som Rosalinda, Daniel Svenson som Rosalindas make Gabriel von Eisenstein och vidare Dag Metin Ardel, Matilda Wahlund, John Haque, Martin Lissel och Emma Frost. För musiken svarar Ola Ottosson, piano, Ola Lindgård, violin och Eva Maria Thür, Cello.

Biljetter till föreställningarna kostar 270 kr. Klicka på bilden till höger för större format. Smakprov på musiken i Läderlappen kan du höra i radioprogrammet Plats På Scen! fredagen den 20 november kl 12:00. Kanal: Radio Viking 101,4 MHz och på Internet www.radioviking.se.
(2015-11-15)

I Plats På Scen! den 20 november 2015 - 100-årsjubilerande Csárdásfurstinnan,

Evigt grön filmmusik på Riddarhuset och Läderlappen på Årsta Teater

I radioserien Plats På Scen! fredagen den 20 november uppmärksammas att Emmerich Kálmáns operett Csárdásfustinnan fyllde 100 år den 17 november 2015. I en inspelning från 1948 hörs Dora Lindgren och Arne Ohlsson i ett stort potpurri från operetten. På Årsta Teater spelas 20 och 21 november 2015 Johann Strauss d y:s operett Läderlappen. Med anledning härav får lyssnarna höra en unik inspelning från 1938 av operettens ouvertyr med Bruno Walter som dirigent. I programmet också musik med anknytning till konserten på Riddarhuset i Stockholm den 12 november 2015 med temat Evigt grön filmmusik. Ackompanjerad av Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg under ledning av Peter Göthe sjunger sopranen Eva Magnusson den alltid lika älskade Min soldat. Artister i övrigt i programmet bland andra Jonas Kaufmann, Anna Moffo, Per Grundén, Patti Page och Doris Day.

Detaljerat musikinnehåll finns här >>. Kanal och tid: Radio Viking 101,4 MHz och  på Internet www.radioviking.se fredagen den 20 november kl  kl 12:00 - 13:00. Repris söndagen den 22 november kl 15:00 - 16:00. Programmet finns också i programarkivet på adressen www.radioviking.se under en vecka från och med lördagen den 21 snovember. Klicka på bilderna till höger för större format.
(2015-11-19 rev 2015-11-20)

  

Tre operetter i Bad Ischls Lehár Festival sommaren 2016

Lehár Festival Bad Ischl sommaren 2016 bjuder på tre operetter. Den välkända Die Fledermaus med musik av Johann Strauss d y, den något mindre kända Leo Fall-operetten Die Rose von Stambul och slutligen Franz Lehárs mycket litet kända Die Juxheirat.  

Sommarsäsongen inleds lördagen den 16 juli med premiärförställningen av Die Fledermaus och avlsutas söndagen den 4 september med samma operett. Däremellan spelas Die Fledermaus växelvis med de två övriga operetterna. Söndagen den 14 augusti dessutom en stor Lehár Matinee. Franz Lehár var bosatt i Bad Ischl i många år, och han hedras därför på olika sätt av staden som till exempel nästa år med en konsertmatiné.

Biljetter till föreställningarna i Bad Ischl nästa sommar kan bokas på www.leharfestival.at. Där finns också utförlig information om operettproduktionerna. Bild ovan: Lehár Festival, Bad Ischl.
(2015-11-24)

I Plats På Scen! den 27 november 2015 bland annat ouvertyren till Franz Lehárs första operett Wiener Frauen

1902 hade Franz Lehárs första operett Wiener Frauen urpremiär på Theater an der Wien i Wien. 45 år senare, 1947, spelades ouvertyren in på en 78-varvsskiva av den berömda Tonhalle-orkestern i Zürich under kompositörens egen ledning. Bland annat denna raritet får lyssnarna höra den 27 november 2015 i den 463:e upplagan av radioserien Plats På Scen! liksom en annan raritet med de danska operettartisterna Else Marie och Hans Kurt i en inspelning av Värdshuset Vita Hästen som i dansk tappning har titeln Sommer i Tyrol. Även detta en 78-varvsinspelning.

Detaljerat musikinnehåll finns här >>. Kanal och tid: Radio Viking 101,4 MHz och  på Internet www.radioviking.se fredagen den 27 november kl  kl 12:00 - 13:00. Repris söndagen den 29 november kl 15:00 - 16:00. Programmet finns också i programarkivet på adressen www.radioviking.se under en vecka från och med lördagen den 28 oktober. Klicka på bilden till höger för större format.
(2015-11-27)

Sångerskan Gunnel Eklund efterlängtad gäst i Plats På Scen! den 4 december 2015

I radioserien Plats På Scen! har programvärden Bo Magnusson fredagen den 4 december den stora glädjen att som gäst få hälsa Gunnel Eklund välkommen. Från enkla uppväxtförhållanden i Dalsland och Värmland har Eklund i sitt omfattande värv blivit en av våra mest mångsidiga personer, och personligheter, inom musikteatern. Inte minst har Eklund idogt arbetat med och för musikteaterformen operett, bland annat i flera minnesvärda uppsättningar på Stora Teatern i Göteborg, på Oscarsteatern i Stockholm och inom Riksteatern. Eklund har också, genom sin medverkan i flera högt prisade TV-program, bidragit till att skapa ett brett intresse för operett. Om allt detta - från åkersten till operascen - berättar Gunnel Eklund i programmet och blandar berättelsen med en rad unika inspelningar av operett och musikal.

Detaljerat musikinnehåll finns här >>. Kanal och tid: Radio Viking 101,4 MHz och  på Internet www.radioviking.se fredagen den 4 december kl  kl 12:00 - 13:00. Repris söndagen den 6 december kl 15:00 - 16:00. Programmet finns också i programarkivet på adressen www.radioviking.se under en vecka från och med lördagen den 5 december. Klicka på bilden till höger för större format.
(2015-11-27 rev 2015-12-03)

 
 
Edition Allegro Musik HB | Regattakajen 10 | 120 71 Stockholm
070-543 76 14 | +46(0)70 543 76 14
Org.nr: 916622-3413
Publicerad den 28 juli 1999 | Nypublicering den 28 mars 2013
Senast ändrad den 15 juni 2024
© Copyright Edition Allegro Musik HB 1999-2024
Tillbaka till innehåll